Тамақтандыру » Страница 13 » СШ А.С.Пушкин
Қабылдау бөлімі :
+7(72644)4-01-10
Нашар көрушілер
нұсқасы
Дұрыс тамақтану ережелері
05
февраль
2020
Дұрыс тамақтану ережелері
1. Өлшемділік ережесі. Адам күніне 3-4 рет ас қабылдауы керек. Әрбір қабылдау барысында астың мөлшері 2 алақанды қосқандағы уыс көлеміне тең болуы тиіс. Сонда қабылдаған ас, асқазанның 3/4 бөлігін ғана толтырады. Асқазандағы астың дұрыс араласуына және ас қорыту сөлімен әрекеттесуі үшін, бұл ережені қатаң түрде сақтау қажет. 2. Астың негізгі мөлшерін қабылдау 12.00-14.00 аралығына сәйкес келуі тиіс. Бұл кезде От элементі мен бауырдың белсенділігі жоғары болады. Сондықтан қуатты, майлы астар
7 кеңес
03
февраль
2020
7 кеңес
Иммунитетіңіз түсіп кетті ме? Қарапайым кеңестерге құлақ түріңіз     Көктем мезгілінің келуі – үлкен қуаныш. Жер жасыл желекке оранып, табиғат керемет күйге енеді. Әсіресе, қыз-келіншектер көктем мезгілінде құлпырып, жайнай түседі. Бірақ қуануға мұрша жоқ? Неге? Көңіл-күй түсіңкі, үнемі ұйқы келеді, ал қоршаған орта шаршатады. Гиповитаминоз, иммунитеттің азаюы мезгіл арасында әдеттегі дүние. Көктемде иммунитетті көтеру үшін, қарапайым кеңестерге құлақ түріңіз. Олар тұлғаңызға белсенділік
Тамақтанудың адам денсаулығына әсері
16
январь
2020
Тамақтанудың адам денсаулығына әсері
Организмнің қалыпты тіршілігі үшін тамақ керек екенін әрбір адамзат баласы біледі. Адам организміне әр уақытта да органикалық зат және энергия алмасу болып отырады. Организмге керекті энергия мен құрылыс материалдарының көзі болып тамақпен бірге айналаны қоршаған сыртқы табиғи ортадан түсетін түрлі қоректік заттар жатады. Егер ағзаға тамақ түспесе адам ашығады. Осы аштықтың өзі адамға, оның организміне қандай қоректік зат керектігін және оның мөлшерін айта алмайды. Біз күнделікті тұрмыста тәтті
ФАСТ-ФУДТЫҢ ДЕНСАУЛЫҚҚА ЗАРДАБЫ
04
февраль
2019
ФАСТ-ФУДТЫҢ ДЕНСАУЛЫҚҚА ЗАРДАБЫ
Александр Сергеевич Пушкин атындағы орта мектеп Баяндама Қаратау қаласы Фаст-фуд (ағылш. fast food – жылдам тамақ) – шапшаң тамақтану тағамы. Формат заңы бойынша тамақты әзірлеу мен сатып алу арасындағы уақыт 10 минуттан аспауы керек. Әлеуметтік зерттеулер барысында қазақстандsқ балалардың 13 пайызы фаст-фуд өнімдерін күнделікті қолданатыны белгілі болды. Жедел дайындалатын тағам өнімдерін қолданушылар саны қалада 13,7 пайызды, ауылдық жерлерде 13,3 пайызды құрайды. Шамамен, республика бойынша
Тамақтану мәдениеті
24
январь
2019
Тамақтану мәдениеті
Александр Сергеевич Пушкин атындағы орта мектеп Баяндама Қаратау қаласы Тамақтану мәдениеті Дастарқанның жалпы көрінісі, оның әсем жасалуы, тағамдарды бір-бірімен үйлестіріп, рет-ретімен беру тәбеттің ашылуына жақсы әсер етеді, тәбет жақсы ашылса тағам да жақсы сіңеді. Мерекелік дастарқанның сән-салтанаты бәрімізге белгілі болар. Иә, көздің жауын алатын, әсемделген дастарқан! Дәмді дайындалып, әсемдеп қойылған тағамдар. Ал мерекелік дастарқанның қандай талаптарға сай болуы керек екенін бәріміз